Met ingang van vandaag (1 september) verdwijnt de halogeen lamp.

Winkels mogen vanaf die datum alleen nog hun bestaande voorraad halogeen lampen verkopen. Deze maatregel is genomen omdat alle lampen in de Europese Unie moeten voldoen aan een bepaalde zuinigheidsnorm. Halogeen lampen voldoen niet aan deze norm.

In 2009 was de EU al bezig met het zuiniger maken van verlichting. Zo werden gloeilampen met hoge wattages (60, 75 en 100 watt) verboden en sinds 2012 zijn alle gloeilampen verdwenen. Ook halogeen lampen zullen binnenkort dus verleden tijd zijn. Halogeen lampen verbruiken meer stroom dan noodzakelijk is. De beslissing om niet-milieuvriendelijke lampen te verbannen is een van de maatregelen waarmee Europa de uitstoot van broeikasgassen wil verminderen.

Een perfect alternatief voor halogeenverlichting is energievriendelijke LED verlichting.
Een LED lamp verbruikt maar liefst 75% minder stroom dan een halogeenlamp.
Daarnaast levert een halogeenlamp van bijvoorbeeld 50 Watt dezelfde hoeveelheid licht als een LED lamp van slecht 3 Watt. Hieruit blijkt wel hoe zonde het eigenlijk is om geen gebruik te maken van zuinige LED lampen. Bovendien kun je enorm besparen op je energierekening door over te stappen op LED.

Ondanks de stijging in de verkoop van LED lampen winnen de halogeenlampen het momenteel.
De voornaamste reden hiervan is de prijs van LED verlichting. De aanschafprijs van een LED lamp ligt hoger dan bij een halogeenlamp.

Misschien denk je bij LED verlichting nog altijd aan koele, sfeerloze verlichting. Toen LED net op de markt kwam, was dit ook het geval maar inmiddels zijn we jaren verder en is LED verlichting verkrijgbaar in iedere kleur en daarnaast is het dimbaar. Hierdoor is LED verlichting een sfeermaker geworden.

Wij van Watt-Lamp bieden een uniek concept waarbij u gebruik kunt maken van LED verlichting, direct geld bespaart maar niet hoeft te investeren! Benieuwd hoe dat werkt? Bekijk dan de video hieronder:

https://www.youtube.com/watch?v=zJL6Ffd4YY8